28 اردیبهشت 1404

  • 1404/02/02
  • - تعداد بازدید: 28
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان ارسنجان

اتمام مرحله اول طرح جونده کشی در شهرستان ارسنجان

 

با توجه به اینکه یکی از مهمترین بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان بیماری سالک می باشد که هرساله تعدادی از همشهریان درگیر این بیماری می شوند، کارشناسان مبارزه با بیماریهای واگیر مرحله اول جونده کشی و مبارزه با مخزن بیماری سالک را در فروردین ماه سال جاری اجرا کردند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ارسنجان رییس مرکز بهداشت دکتر جاوید آلسعدی گفت: شهرستان ارسنجان یکی از شهرستان های پرشیوع از نظر بیماری سالک می باشد که اجرای برنامه مبارزه با مخزن بیماری سالک با طعمه گذاری لانه جوندگان تا شعاع 500 متری کانون بیماری در چند سال اخیر موجب کاهش چشمگیر میزان بروز موارد جدید بیماری سالک در شهرستان شده است.
وی افزود: هدف اصلی از اجرای این طرح پیشگیری و کنترل بیماری سالک و نابودی جوندگان به عنوان مخزن بیماری سالک می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


اخوان کارشناس مسئول بیماریهای واگیرگفت: گزش پشه هرساله از اوایل خرداد تا پایان شهریور ماه انجام می شود و بازه زمانی آن 3 تا 6 ماه طول می کشد تا انگلی که از طریق گزش پشه خاکی آلوده وارد پوست انسان شده، رشد یافته و تبدیل به زخم شود. پس از اتمام برنامه جونده کشی و مبارزه با مخزن سالک برنامه آغشته سازی پشه بند به سم پرمترین 10 درصد در سطح کانون های پرشیوع سالک انجام خواهد شد.
مسئول بیماریهای واگیر تاکید کرد جمع آوری و دفع صحیح زباله ها، نخاله های ساختمانی و کود های حیوانی، بهسازی محیط، ترمیم شکاف ها و حفره های موجود در دیوارهای مناطق مسکونی، محل نگهداری دام، نصب توری بر روی پنجره ها و استفاده از پشه بند آغشته به سم و همچنین استفاده از پماد یا قلم دافع حشرات از جمله راههای پیشگیری از ابتلا به سالک می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 122095
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید