آگاهی خانواده های ارسنجانی از نقش تغذیه سالم در سلامت نوجوانان/ اهمیت مصرف مواد غذایی سبوس دار در وعده صبحانه
همایش اصول تغذیه سالم درنوجوانی
پدران و مادران دانش آموزان مدارس ارسنجان با اصول صحیح تغذیه سالم در دوران نوجوانی، آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ارسنجان، رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این کارگاه آموزشی با اشاره به اهمیت مصرف گروه نان و غلات که بیشترین سهم در رژیم غذایی افراد را تشکیل می دهند، انتخاب نوع سالم این گروه از مواد غذایی برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی را با اهمیت عنوان کرد و افزود: دانش آموزان و نوجوانان باید در وعده صبحانه از محصولات سبوسدار استفاده کرده و میان وعده سالمی مانند میوه، مغزها و سبزی سالم را در مدرسه به همراه داشته باشند.
«رضیه شناور» از پدر و مادرهای دانش آموزان خواست تا با برنامه ریزی هفتگی، افزایش فعالیت بدنی و ورزش های سالم را در خانواده نهادینه کرده و با تشویق فرزندان خود به مصرف صبحانه سالم و مقوی، مانع از مصرف قندهای ساده و شکر شوند.
او افزود: مصرف قندها و چربی ها، عامل اضافه وزن در دانش آموزان شده و زمینه بروز بیماری های دیابت نوع دو، فشارخون، بیماری های قلبی عروقی و سرطان را فراهم می کند.
شناور استفاده از لبنیات کم چرب و مصرف ید موردنیاز بدن با استفاده از ماهی، غذاهای دریایی را برای پیشگیری از بروز برخی از بیماری های زمینه ای، ضروری دانست و ادامه داد: امروزه اهمیت بسیاری به تغذیه و آموزش آن داده می شود؛ تغذیه یعنی رابطه بین غذاهایی که مصرف می کنیم و کاری که بدن انجام می دهد، تمام مراحلی که غذا باید بگذراند تا انسان به رشد کامل جسمی و روانی برسد، تغذیه نام دارد.
این کارشناس ارشد تغذیه داشتن یک رژیم غذایی مناسب را در گرو استفاده از تمام گروه های غذایی، سبزی ها و حبوبات، گوشت و لبنیات عنوان کرد و گفت: هیج ماده غذایی به تنهایی نمی تواند نیازهای ما را تامین کند؛ انسان به انرژی و پروتئین ها در تمام سنین و عمر خود نیاز دارد، اما مقدار و مصرف آن متفاوت است؛ در سنین مدرسه انسان به پروتئین بیشتر و در سنین بالاتر به پروتئین و مواد غذایی کمتری نیاز دارد؛ بلند شدن قد، افزایش وزن، بزرگ شدن دور سر و کشیده شدن استخوان ها برای بیشتر افراد به معنی رشد فیزیکی است .
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه بهترین راه برای اطمینان از تعادل و تنوع غذایی، در استفاده از چهار گروه اصلی غذایی نان و غلات، میوه و سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات و تخم مرغ بیان کرد.
او استفاده از گروه غذایی میوه و سبزی ها را برای مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست، گروه لبنیات را برای استحکام استخوان ها، دندان ها و رشد و سلامت پوست و گروه غلات را برای تامین انرژی، رشد و سلامت دستگاه عصبی، لازم دانست.
دکتر«اسمعیل اسکندری» سرپرست شبکه بهداشت و درمان ارسنجان نیز در جمع پدران و مادران دانش آموزان دوره ابتدایی، با اشاره به آیات و روایات اسلامی در مورد نقش غذای سالم در سلامت جسم و روح، استفاده از غذای سالم در دوره نوجوانی را عامل تکامل رشد در سنین بالاتر عنوان کرد و افزود: اعمال برخی تغییرات در رژیم های غذایی در پنجاه سال گذشته، نقش مهمی در افزایش بیماری های جسمی، روحی و روانی داشته و روشی که در حال حاضر برای تولید غذاهای آماده به کار می رود، تعادل مواد مغذی مهم مورد مصرف را بر هم زده و گرایش مردم به مصرف غذاهای دارای قند و چربی را افزایش داده است.
نظر دهید