01 آذر 1403

 

نام و نام خانوادگی: مهندس سمیرا خادمی

سمت: کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای

مدرک تحصیلی: لیسانس بهداشت حرفه ای

تلفن تماس:  43522346-43522349  داخلی: 224 

 

نام و نام خانوادگی: مهندس لیلا زارعی

سمت: کارشناس بهداشت حرفه ای

مدرک تحصیلی: لیسانس بهداشت حرفه ای

تلفن تماس: 43522346-43522349  داخلی: 224

 

 

بهداشت حرفه ای

نظارت و برنامه ریزی فنی و اداری کادر تحت سرپرستی و آگاهی لازم از وضعیت مربوطه به آنها.

انجام مطالعات به منظور آگاهی از وضعیت بهداشت حرفه ای محیط کار و شناخت مسائل بهداشت حرفه ای صاحبان مشاغل در شاخه صنعت معدن، کشاورزی، خدمات و جمع آوری اطلاعات لازم از سازمانها و ارگانهای زیربط.

پیگیری عملیات اجرایی در زمینه پیشگیری و بیماریابی و مبارزه با بیماریها و مسمومیت ناشی از کار از طریق نظارت بر انجام معاینات دوره ای.

آگاهی از مواد اولیه مصرفی، مواد بینابینی تولید شده مواد اولیه و روشهای تولید حرف مختلف به منظور شناسایی عوامل زیان آور محیط کار.

شناخت عوامل زیان آور محیط کار که به نحوی به سلامت جسمی و روانی و اجتماعی شاغلین لطمه وارد می سازد از طریق بازرسی هایی که از کارگاهها و کارخانجات به عمل می آید.

بررسی و شناخت مشاغل سخت و زیان آور در حرف گوناگون و برنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار و معرفی شاغلین به منظور انجام معاینات دوره ای.

نظارت بر فعالیت ایستگاه های بهگر و خانه بهداشت کارگری و هم چنین نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل های بهداشتی.

نظارت بر فعالیت کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار و پیگیری تشکیل کمیته های مذکور در کارخانجات و صنایع مشمول .

نظارت برتسهیلات و تأسیسات بهداشتی واحدهای تولیدی محیط کار.

اجرای برنامه های آموزشی بهداشت حرفه ای با همکاری واحد آموزش بهداشت.

همکاری با سایر کارشناسان بهداشتی مرکز بهداشت با توجه به دستورالعملهای ستادی.

نظارت بر فعالیت شرکتهای خصوصی ارائه دهنده خدمات طب کار و بهداشت حرفه ای.

ارائه و اجرای روشهای اجرایی در جهت پایش و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط های کار منطقه

انجام سایر امور مربوطه طبق دستور مقام مافوق

مطالعه و بررسی آخرین دستاوردهای علمی در زمینه های مختلف بهداشت حرفه ای (عوامل زیان آور و روشهای اندازه گیری ،ارزشیابی و کنترل

اعلام نواقص و صدور اخطاریه و رسیدگی به شکایات واصله در رابطه با کلیه واحدهای تولیدی (صنعت-معدن-کشاورزی- خدمات)با توجه به قوانین و مقررات موجود.

آشنایی با مجموعه قوانین و مقررات کار و تأمین اجتماعی، تشکیلات وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی در زمینه های مرتبط با فعالیتهای بهداشت حرفه ای

نظارت بر جمع آوری و ارسال به موقع آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای به مراجع بالاتر مطابق با فرم های مصوب و ارسال پس خوراند به واحدهای تابعه

احترام و پاسخگویی شایسته به ارباب رجوع

شناخت و آگاهی لازم از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاه ها و کارخانجات، معادن، مشاغل کشاورزی و خدمات در منطقه و جمع آوری اطلاعات و آمار مربوطه، برنامه ریزی جهت بازدید از واحدهای مذکور در راستای تحقق اهداف بهداشت حرفه ای .

همکاری در تنظیم و پیگیری برنامه های اجرایی در زمینه مبارزه با بیماریهای ناشی از کار، بیماریهای واگیر، مسمومیت ها و حوادث و سوانح ناشی از کار با همکاری پزشک طب کار.

آگاهی از حدود مجاز تماس شغلی عوامل بیماری زا به منظور ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار که به نحوی از انحاء به سلامت جسمی –روانی و اجتماعی شاغلین لطمه وارد می سازد.

نمونه برداری، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل و ارزیابی عوامل زیان آور و مسائل ارگونومیک ((تطبیق انسان با کار و بالعکس)) در محیط کار و ارائه طریق به منظور پیشگیری و کنترل عوامل زیان آور درمحیط کار با توجه به استانداردهای موجود.

نظارت و پیگیری در امر توسعه ،تأسیس ،تجهیز و راه اندازی خانه های بهداشت کار گری و مراکز بهداشت کار و نظارت بر حسن انجام کار بهداشتیاران کار و پرسنل مراکز مذکور با توجه به آیین نامه ها و دستورالعملهای موجود.

آشنایی، آموزش، و اجرای طرح های بهداشت حرفه ای ( بقا، بهگر، سیلیکوزیس، بهداشت کشاورزی، پسماند، کارگران ساختمانی...) و هم چنین نظارت بر برنامه ها.

تشکیل دوره های آموزشی و بازآموزی برای ،بهورزان، کاردانهای بهداشتی ومسئولین کارخانجات عضوکمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار با توجه به دستورالعمل ها وآیین نامه های موجود

ازرسی و نظارت از صنایع بزرگ منطقه و بازرسی تعدادی از مراکز شهری در کنار کارشناس واحد.

تشکیل جلسات با سازمانها و ارگانهای ذیربط در زمینه جلب هماهنگی های بین بخشی به منظورارائه خدمات بهداشت حرفه ای

برنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار و انجام معاینات دوره ای در مشاغل سخت و زیان آور

برنامه ریزی، هماهنگی و پیگیری در زمینه تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کاردر کارخانجات بالای ۲۰ نفر (اجرای ماده۹۳قانون کار)

هماهنگی و همکاری با سایر کارشناسان مسئول بهداشتی مراکز بهداشت در زمینه اجرا و ارائه طرح های بهداشتی .

نظارت بر صدور اخطاریه ها و رسیدگی به شکایات واصله از واحدهای تولیدی (صنعت،معدن،کشاورزی،خدمات)که توسط کارشناس یا کاردان بهداشت حرفه ای یا بهورز مورد بررسی قرار می گیرد.

ارائه روشهای فنی و اجرایی در جهت پایش و کنترل فعالیتها و عوامل زیان آور موجود در محیطهای کاری منطقه.

پیگیری تأمین اعتبار و هزینه نمودن اعتبارات تخصیصی واحد بهداشت حرفه ای در راستای وصول به اهداف بهداشت حرفه ای

شرکت در بازدیدهای مشترک رئیس محترم مرکز بهداشت و ادارات مختلف مرتبط با واحد سلامت کار از مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستا و صنایع بزرگ.