مشارکت بانوان ارسنجانی در همایش پیشگیری از پوکی استخوان
همایش پوکی استخوان
همایش پیشگیری از پوکی استخوان با حضور بانوان ارسنجانی، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ارسنجان، سرپرست این شبکه گفت: در بیماری پوکی استخوان، استخوان ها شکننده شده و احتمال شکستگی با ضربات کوچک افزایش می یابد؛ پوکی استخوان از گرفتاری های شایع در جوامع بشری است که پس از سن 35 سالگی روند آن در انسان آغاز می شود و حدود نیمی از زنان مسن تر از 45 سال و 90 درصد زنان 75 ساله و بالاتر به آن مبتلا می شوند.
دکتر «اسمعیل اسکندری» افزود: با هدف آگاه کردن بانوان با خطرات این بیماری و پیشگیری از عوارض آن با رعایت رژیم غذایی مناسب، همایشی با حضور یکی از پزشکان مرکز سلامت شهری ارسنجان، برگزار شد.
پزشک خانواده مرکز سلامت شهری ارسنجان نیز با اشاره به شیوع این بیماری در زنان، میزان ابتلای مردان به این بیماری را کمتر از زنان عنوان کرد و گفت: از هر سه زن یک نفر و از هر دوازده مرد یک نفر به پوکی استخوان دچار می شوند که منجر به ده ها هزار شکستگی ناتوان کننده در مبتلایان می شود و تعداد کمی از مبتلایان به پوکی استخوان مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند.
دکتر «اکبر زارع» استخوان انسان را مانند یک ساختمان توصیف کرد که دارای اسکلت بندی، دیوار چینی و ملات بین آجرهاست، اسکلت این استخوان ها از رشته های قوی و محکمی به نام رشته های کلاژن تشکیل شده که بین رشته ها را املاح کلسیم پر می کند؛ استخوان بافتی زنده و دارای مقدار زیادی سلول های جوان و بالغ استخوانی است که وظیفه ساختن بافت استخوان ها را به عهده دارند.
او پوکی استخوان را عارضه ای عنوان کرد که با بالا رفتن سن به وجود می آید، در نتیجه از استحکام بافت و املاح استخوانی کم شده و از مقاومت آن کاسته می شود؛ استخوان انسان در دوران کودکی از خاصیت ارتجاعی برخوردار است و تحمل فشار زیاد را دارد و به تدریج سفت و محکم می شود، این مساله در سن 20 سالگی به اوج خود رسیده و بین سن 20 تا 35 سالگی استحکام استخوان ها به همان قوت باقی می ماند، اما پس از این سن به تدریج و با سرعتی کم، از تراکم استخوان ها کم شده و با بالارفتن سن، پوک می شوند؛ در زنان، پس از سن یائسگی به دلیل توقف ترشح هورمون های زنانه و نقش مهم این هورمون ها در استحکام استخوان ها، شیوع پوکی استخوان زیادتر می شود.
این پزشک خانواده توصیه کرد: فرآورده های لبنی مانند شیر، ماست، کشک، قره قوروت و پنیر که از منابع مهم و بسیار خوب کلسیم هستند بیشتر استفاده کنیم و سایر منابع دارای کلسیم شامل سبزی های برگ سبز، کلم پیچ، شلغم، هویج، پرتقال، انگور، توت فرنگی، خرمالو، زیتون، جعفری، اسفناج، کرفس، کشمش، بادام، پسته، گردو، حبوبات و غذاهای دریایی مانند ماهی به ویژه ماهی تن، کیلکا و ساردین را در سبد غذایی خانواده خود قرار دهیم.
این همایش به همت کارشناسان سلامت میانسالان و سالمندان و بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت ارسنجان، در سالن بصیرت سپاه این شهرستان برگزار شد.
نظر دهید