01 آذر 1403

  • 1399/12/27
  • - تعداد بازدید: 999
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان ارسنجان

ید و اختلالات ناشی از کمبود ید

ید

 ید یک نوع ماده معدنی است که میزان خاصی از آن برای انسان لازم و ضروری است زیرا هورمون های تیروئیدی حاوی ید هستند که مسئول متابولیسم و سوخت و ساز بدن هستند.

همچنین ید از عناصر بسیار مهم برای رشد مغز انسان است.

کمبود آن باعث آسیب های مغزی به خصوص در جنین زنان باردار می شود. اگر زنان در دوران بارداری به حد کافی ید دریافت نکنند، بچه های آن ها با اختلالات یادگیری به دنیا می آید که این اختلال به *کرتینیسم* شناخته می شود. که در این خصوص توصیه به مصرف مکمل ید به میزان 150 میکروگرم در روز در زنان باردار می شود.

بیماری گواتر یکی دیگر از بیماری ها یی است که در اثر دریافت کم ید و در مناطقی که غذای مردم دارای مقدار کمی ید باشد به وجود می آید.

بهترین و ساده ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید و اختلالات ناشی از آن، استفاده از نمک های تصفیه شده یددار (که ناخالصی های آن مانند فلزات سنگین، آهک و ... از آن جدا شده است) می باشد.

در صورت مصرف نمک دریا، باید تصفیه شده، یددار، دارای علامت استاندارد و مجوز وزارت بهداشت مورد تایید باشد.

نمک تصفیه شده یددار باید در ظروف در بسته تیره رنگ با سرپوش محکم و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

همچنین جهت حفظ ید نمک، میتوان آن را در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه نمود.

از دیگر مواد غذایی غنی از ید میتوان غذاهای دریایی(میگو، ماهی تن)، جلبک دریایی، تخم مرغ ، لبنیات و...  را نام برد.

سمیرا زارع

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت ارسنجان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 38738
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید