شبکه بهداشت و درمان ارسنجان
اصول غذایی در جلوگیری از چاق شدن در ماه مبارک رمضان وروزه داری
بسیاری از افراد در ماه رمضان با وجود روزه داری دچار اضافه وزن و چاقی می شوند که از مهم ترین دلایل آن می توان به موراد زیر اشاره کرد:
1-کم شدن وعده های غذایی: در ماه رمضان به جای سه وعده اصلی در روز که شامل صبحانه ، ناهار و شام می شود اکثر افراد در دو وعده افطار و سحری مقدار زیادی کالری دریافت میکنند.
2-استفاده بیشتر از مواد قندی و پرکالری: استفاده از شیرینی های چرب و پرقند چون زولبیا و بامیه و غذاهای سرخ کردنی ها در وعده افطاری که خود باعث افزایش کالری و وزن می شنود.
3-کاهش تحرک و متابولیسم: معمولا در این ماه افراد قادر به انجام فعالیت های بدنی شدید و ورزش های همیشگی خود در طول روز نمی باشند و کاهش تحرک باعث کاهش مصرف کالری دریافتی و کاهش متابولیسم بدن و به مرور افزایش وزن می شود.
راهکارهای غذایی جهت کنترل وزن در روزه داری:
*وعده غذایی شام را حذف نکنید و سعی کنید افطارغذاهای کم کالری همچون سوپ مصرف کرده و سه ساعت بعد حتما وعده شام را مصرف نمایید.
*حتما در وعده سحری کربوهیدرات های پیچیده همچون نان کامل و پروتیین ها و سبزیجات فراوان استفاده نمایید.
* از افطار تا سحر مایعات فراوان به ویژه 6 تا 8 لیوان آب مصرف نمایید و در وعده سحر از کافیین و قهوه استفاده نکنید زیرا باعث کاهش آب بدن در طول روز می شود.
*غذاهای پرچرب و دارای قند زیاد را کنار بگذارید و به جای مصرف زولبیا و بامیه از گروه مغزها و خشکبار سالم به مقدار کم استفاده نمایید.
*سعی کنید یک تا دو ساعت بعد از افطار حتما به مدت 30 دقیقه فعالیت بدنی همچون پیاده روی داشته باشد یا در صورت توانایی در طول روز به مدت 20 دقیقه فعالیت بدنی سبک انجام دهید.
زهرا اورنگ کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان ارسنجان
نظر دهید